Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |

vti 20 sekund na brzinc...
|
|
|
|
 |
 eriklogar 20 sekund na brzinc...
|
Objavljeno: 09.04.2008. 07:24:04 Naslov sporočila: Re: Uvoz ZDA |
|
če dobro pogledaš sliko pri oglasu na avto.net, vidiš da je tudi ta avto za 42 000 EUR pripeljan iz ZDA (tablice na zadaj parkiranih avtomobilih) _________________ E.L. |
|
|
|
 |

jay 20 sekund na brzinc...
|
Objavljeno: 09.04.2008. 08:15:08 Naslov sporočila: Re: Uvoz ZDA |
|
okvirno:kontejner za prevoz avta 1000-1200€, carina 15%, davek na celotno vrednost 20% (torej avto+kontejner+carina) potem še kak DMV in ekološki davek
pa seveda homologacija, torej luči morajo ustrezat evropskim standardom
jaz sem recimo preverjal izračune za avto v vrednosti 13k€ in pride v slovenijo okoli 19k€ +homologacije in še te zadeve
glede na sedanje razmerje dolar/euro se računica še izide  |
|
|
|
 |

aichi Site Admin
|
Objavljeno: 09.04.2008. 09:24:31 Naslov sporočila: Re: Uvoz ZDA |
|
Kako pa je s tem, če avto registriraš tam? _________________
 |
|
|
|
 |

vti 20 sekund na brzinc...
|
Objavljeno: 09.04.2008. 10:08:04 Naslov sporočila: Re: Uvoz ZDA |
|
Ja vem, da je avto iz ZDA pripeljan.
Torej bo pri nas prodajna cena od uvoznika/prodajalca še višja ali se motim.
Sem malo preračunal. Torej je cca. 10 tisočakov EUR še stroškov, da ga lahko registriraš pri nas.
Prihranek torej cca. 10 tisoč eur.
Skratka avto je zelo ugoden.
Mene tudi zanima kako je z registracijo npr. v ZDA. Kako je potem z davki, carino... _________________ Gas do podna...Micka je moja prasica. |
|
|
|
 |

|
Objavljeno: 09.04.2008. 10:19:34 Naslov sporočila: Re: Uvoz ZDA |
|
če si državljan zda lahko podaljšuješ registracijo tudi preko interneta in sploh ni težav baje. To je po moje kar dobra varianta, če imaš možnost urediti preko nekoga, ki tam živi
.... pa še kazni verjetno ne dobiš po pošti . kar je z takim avtmo skoraj nemogoče se izognit.... |
|
|
|
 |

Xplod 20 sekund na brzinc...
|
Objavljeno: 09.04.2008. 10:21:32 Naslov sporočila: Re: Uvoz ZDA |
|
vti je napisal/a: | ...Mene tudi zanima kako je z registracijo npr. v ZDA. Kako je potem z davki, carino... |
jah če maš koga da lahko registriraš v US, načeloma ni problema, za v EU potrebuješ še evropsko zavarovanje, kajti ameriško je nekako ne veljavno pr nas
sam je pa tuki drug problem ane, dost časa se neboš vozil, ker boš imel carino na grbi zaradi utaje davkov sej veste, naša država je požrešna kar se teh zadev tiče _________________ Avtomotive.si - spletna trgovina z avtodeli |
|
|
|
 |

|
Objavljeno: 09.04.2008. 10:22:38 Naslov sporočila: Re: Uvoz ZDA |
|
Citiram: | All Texas residents must pay applicable state and local tax, title and license fees. Out of state buyers are responsible for their own state taxes and fees. All winning bidders are subject to a state VIT tax.
|
si verjetno pozabil prišteti še njihov davek |
|
|
|
 |
|